logo

Fytoterapia

FYTOTERAPIA-liečba výťažkami z liečivých rastlín je štandardne využívaná metóda nielen v rámci tradičného bylinkárstva ale aj v rámci modernej medicíny.

FYTOTERAPIA-liečba výťažkami z liečivých rastlín je štandardne využívaná metóda nielen v rámci tradičného bylinkárstva ale aj v rámci modernej medicíny.

Fytoterapia patrí k základným pilierom tradičnej čínskej medicíny. Čínske bylinné receptúry boli po stáročia precízne zaznamenávané a uchovávané pre ďalšie generácie. Kombinácie jednotlivých bylín boli starostlivo vyberané a odporúčané vždy na základe podrobnej diagnostiky, ktorá má svoje presné pravidlá a na základe ktorej môže byť pre každého odporúčaná individuálna terapia.


Farmakológia tradičnej čínskej medicíny obsahuje detailne opisy množstva liečivých rastlín. Podrobne definuje ich účinky a možnosti ich využitia. Pre čínsku fytoterapiu je charakteristické využívanie bylinných zmesí. Jednotlivé zložky bylinnej receptúry majú svoju presnú hierarchiu, vhodne sa dopĺňajú a vzájomne podporujú pre maximálny efekt účinku. Individuálne byliny tak ako to poznáme z nášho bylinkárstva je ojedinelé.

Fytoterapia využíva biologicky aktívne látky obsiahnuté v rôznych častiach rastlín (listy, stonky, kvety, korene). Výhodou fytoterapie je, že prírodné látky sú k ľudskému telu obvykle šetrnejšie a tým dokážu jemne pomôcť doladiť a podporiť celkové zdravie a pohodu.
Bylinkové zmesi sú najčastejšie podávané vo forme odvaru. V podobe výživových doplnkov je možné bylinkové zmesi užívať vo forme wan, pian, alebo granúl.

Dietetika – náuka o správnom stravovaní je ďalším pilierom tradičnej čínskej medicíny. Dietetika sa s fytoterapiou prirodzene dopĺňajú a spoločne sú veľmi efektívne. Úprava stravy je účinná hlavne v prevencii ochorení. Čínska náuka o stravovaní má svoje špecifiká a patrí k najúspešnejším stravovacím systémom. Chápe dôležitosť potreby individuálneho prístupu a preto aj výživa je vždy odporúčaná na základe podrobnej vstupnej diagnostiky.

V rámci služieb v oblasti fytoterapie ponúkam možnosť INDIVIDUÁLNYCH BYLINNÝCH RECEPTÚR a to vo forme sušených bylín alebo vo forme odvarov pripravených na základe vstupnej diagnostiky.


Samozrejmosťou je aj široký výber bylinných produktov vo forme guľôčok (wan), tabliet (pian) a medicinálnych húb vo forme extraktov. Hubové extrakty sú dostupné samostatne alebo v kombináciách rôznych druhov húb a byliniek. Byliny a bylinné produkty sú vysokej kvality a sú testovaná v certifikovaných európskych laboratóriách. Dodávateľmi bylinných produktov sú TCM Bohemia, MycoMedica a TCM Herbs.

 

„Všetky vrchy, pohoria, všetky lúky a lesy sú prirodzené lekárne.“  Hippokrates

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.