Šalát s batátovými chipsami a karfiolom
Šalát s originálnou chuťou, ktorý Vás nesklame...

Použité suroviny
· jahody – môžeme použiť aj marhule
· listy kapucínky - je možné použiť akýkoľvek listový šalát, baby špenát atp.
· zelený hrášok
· mrkva
· cherry paradajky
· batáty
· karfiol
Omáčka na obalenie karfiolu
· sójová omáčka
· sladká chilli omáčka
· čerstvý zázvor
Dressing
· sójová omáčka 3 lyžice (na dresinky je vhodné používať kvalitnú sójovku napr. Kikkoman)
· šťava z limetky
· olivový olej - 1lyžica
· arašídové maslo - 1 lyžička
Postup prípravy
Karfiol rozoberieme na floretky, dáme do rúry pod gril na cca 10 minút. Medzitým pripravíme omáčku na karfiol: zmiešame sójovú omáčku, sladkú chilli omáčku a čerstvý zázvor, vylejeme na panvicu, necháme prehriať pridáme grilovaný karfiol a varíme 3 minúty, až sa karfiol obalí.
Batáty nastrúhame na tenké plátky na mandolíne, osušíme, osolíme, okoreníme, dáme do vyhriatej rúry na 200 st na cca15 minút.
Na dressing zmiešame všetky uvedené suroviny.
Na tanier pripravíme zeleninu, ovocie, pridáme karfiol a batáty, dochutíme dresingom.
Šalát je podávaný s indickými plackami papadam.
Autor receptu a foto: Biľová Danka