Jesenný šalát z pečenej tekvice Hokkaido s čerstvými figami a kozím syrom
Vyskúšajte skvelý jesenný šalát z pečenej tekvice Hokkaido s čerstvými figami a kozím syrom

Použité suroviny
- Tekvica Hokkaido
- Kozie žervé
- Čerstvé figy (2 figy na jednu porciu)
- Červená quinoa
- Červené hrozno
- Kalamata olivy
- Cherry paradajky
- Čerstvé bylinky (mäta, bazalka, listy kapucínky)
Dresing
- Sójová omáčka 3 lyžice
- Biely vínny ocot 2 - 3 lyžice
- Nastrúhaný čerstvý zázvor cca 1,5 cm
- Šťava z limety
- Lyžička medu alebo javorového sirupu
- Nakrájaná chilli paprička (cca 1 cm)
Postup prípravy:
Hokkaido dobre umyjeme a nakrájíme ho na kocky (bez zrniečok). Krájame aj so šupou. Dáme na plech, posprejujeme olivovým olejom, posolíme, posypeme čiernym korením a granulovaným cesnakom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 st cca 20 minút. Quinou uvaríme v osolenej vode s čerstvými bylinkami.
K tekvici pridáme kozie žervé, figy nakrájené na mesiačiky, hrozno, olivy, paradajky, uvarenú quinou a čerstvé bylinky. Zalejeme dressingom. Pretože tekvica je sladká, k šalátu sa hodí kyslejší dresing, ktorý šalát osvieži, preto doporučujem pridať menej medu/javorového sirupu. Môžeme ešte ozdobiť čiernymi sezamovými semienkami a kapari.
Príprava dresingu: zmiešame všetky ingrediencie.
Autor receptu a foto: Biľová Danka