logo

Polievka z tekvice hokkaidó s chilli, zázvorom a pomarančom

Polievka z tekvice hokkaidó - trochu inak...

Polievka z tekvice hokkaido s chilli, zázvorom a pomarančom

Použité suroviny

·       tekvica Hokkaidó

·       soľ, čierne korenie, granulovaný cesnak

·       cesnak 2 strúčiky

·       čerstvý zázvor cca 7 cm

·       čerstvá chilli paprička – množstvo podľa chuti

·       čerstvá koriandrová vňať

·       čerstvo vytlačená šťava z jedného pomaranča

·       3 – 4 dcl zeleninového vývaru

·       kokosový olej

 

Postup prípravy

Tekvicu nakrájame na kúsky, dáme na plech, posprejujeme olejom, osolíme, dochutíme čiernym korením a granulovaným cesnakom.  Necháme piecť v trúbe na 200 st cca 20 minút.

V hrnci, na kokosovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku a nastrúhaný zázvor. Vložíme upečenú tekvicu, zalejeme vývarom. Doladíme pomarančovou šťavou a čerstvou koriandrovou vňaťou. Všetko rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu. Na tanieri môžeme dochutiť kokosovým mliekom alebo olejom z tekvicových semienok. Chuť je možné posunúť podľa vlastného uváženia, polievka bude pikantnejšia, ak pridáme viacej chilli a zázvoru. Netreba sa báť  pomarančovej šťavy, kombinácia zázvoru, pomaranča a chilli je veľmi osviežujúca. Je možné ešte v priebehu varenia pridať kokosové mlieko, ale musíme mať na pamäti, že po jeho pridaní nebudú chute tak výrazné. Kto má rád orientálne jedlá, môže v priebehu restovania cesnaku a chilli pridať lyžičku kari korenia

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.