Zeleninový šalát s halloumi a hlivou
Halloumi servírované so zeleninou a hlivou...

Použité suroviny
· červená paprika
· červená kapusta
· mix listových šalátov
· karotka
· kukurica
· halloumi
· hliva ustricová
· olivový olej
· soľ, čierne korenie
· Dressing: olivový olej, soľ, čierne korenie, nakrájené chilli, citrón, med.
Postup prípravy
Hlivu nakrájame na plátky (odkrojíme klobúčik, ten ponecháme celý, zvyšok nakrájame na plátky). Papier na pečenie posprejujeme olivovým olejom, poukladáme naň hlivu, osolíme, okoreníme, posprejujeme olejom, pečieme v rúre na 200 C cca 15 minút. Veľmi záleží, akú veľkú hlivu máme a ako ju máme radi prepečenú. Doporučujem nechať upiecť na "škvarky“, je potom veľmi chrumkavá a chutná.
Zeleninu nakrájame, pridáme dressing.
Rozpálime panvicu, plátky halloumi potrieme olejom a na vysokom plameni narýchlo opekáme z každej strany cca 30 sekúnd. Ihneď servírujeme so zeleninou a hlivou.
Autor receptu a foto: Biľová Danka