Talianská klasika - Melón s prosciuttom
Melón s prosciuttom – ľahké osviežujúce predjedlo...

Použité suroviny
- Melón cantaloupe
- Prosciuto crudo
- Olivový olej – extra virgin (podľa chuti)
Postup prípravy
Melón cantaloupe nakrájame na mesiačiky, odstraníme semienka. Môžeme ich lyžičkou a nožíkom vytvarovať, aby mali približne rovnaký tvar a dĺžku (prerezať priečne na polovicu) Na dekoratívny tanier dáme plátky prosciutta a melón. Môžeme jemne pokvapkať olivovým olejom.
Toto predjedlo je možné servírovať aj tak, že mesiačky jednoducho obalíme prosciuttom. Veľmi důležité je, aby bol melón perfektne vychladený, inak jedlo stratí sviežosť a chuť. Doporučujem tento konkrétny druh melóna z toho dôvodu, že sa najlepšie snúbi s chuťou prosciutta. Je možné ešte pridať rukolu alebo listy kapucínky. Žiadne iné šalátové náhrady nie sú v tomto prípade žiadúce.
Autor receptu a foto: Biľová Danka