logo

Pestrý šalát v dvoch variantoch

Rýchly, chutný a sýty šalát. Ponúkame na výber v dvoch variantoch ...

Pestrý šalát s ančovičkami

Použité suroviny

·       šalátové srdiečka little gem
·       červená paprika kapia
·       cícer v konzerve
·       paradajky
·       olivy - zelené/čierne
·       tvaroh
·       bazalkové pesto
·       panenský olivový olej
·       balzamiková redukcia
·       citrón na pokvapkanie šalátu
·       soľ, čierne korenie

Variant A – ančovičky

Variant B – údená makrela, k variantu B pridávame naviac horčicu

 

Postup prípravy

Šalát rozdelíme na jednotlivé lístky. Naň poukladáme nakrájanú zeleninu, pridáme tvaroh. Na tvaroh pomocou malej lyžičky dáme pesto. Nakoniec pridáme ančovičky alebo údenú makrelu. Šalát pokvapkáme olejom, citrónom, balzamikovou redukciou, dochutíme soľou a čiernym korením.

Ak pripravujeme variant s makrelou, na rybu pridáme trochu horčice, aby bola pikantnejšia. Kombinácia ingrediencií je veľmi chutná, šalát perfektne zasýti, je to zdravá, príjemná a rýchla večera.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.