logo

Špagety s klobáskou a mozzarellou

Špagety s omáčkou z maslovej tekvice s klobáskou a mozzarellou. Talianská špecialitka ktorú odporúčame vyskúšať...

Špagety s omáčkou z maslovej tekvice

Použité suroviny

-        špagety alebo akékoľvek dlhé cestoviny

-        1 stredná maslová tekvica, olúpaná, nakrájaná na kocky

-        1 cesnak prerezaný na dve polovice

-        olivový olej

-        nastrúhaná kôra z citrónu

-        200 ml smotany na varenie

-        čerstvá šalvia

-        2 ks dobrej klobásky /salsiccia

-        1 mozzarella

-        strúhaný parmezán

-        Soľ,  čierne korenie mleté

-        Kúsky sušenej chilli papriky

 

Postup prípravy

Rúru vyhrejeme na 220 C. Tekvicu dáme na plech, osolíme, pridáme čierne korenie, chilli, čerstvú šalviu a cesnak prerezaný na dve polovice. Postriekame olivovým olejom a pečieme asi 20 – 25 minút. Medzitým opražíme rýchlo šalviu, vyberieme a necháme na neskôr. V panvici ďalej opražíme klobásku buď nakrájanú nadrobno alebo zo salsiccie vyberieme len klobásovú zmes. Opraženú zmes vyberieme a necháme bokom. Vo výpeku prehrejeme chilli.

Dáme variť cestoviny.

Upečenú tekvicu so všetkými bylinami rozmixumeme v mixéri aj so smotanou. Pozor, cesnak pred mixovaním vytlačíme, šupky vyhodíme. Dochutíme soľou a citrónovou kôrou.

Do výpeku s chilli nalejeme rozmixovanú tekvicovú zmes. Do zmesi pridáme uvarené cestoviny, miešame cca minútu. Podľa potreby môžeme pridať trocha vody z cestovín.

Vždy dávame cestoviny do omáčky, nikdy nie omáčku na cestoviny, inak sa nám nevytvorí požadovaná konzistencia.

Cestoviny naaranžujeme na tanier, pridáme upečenú klobásku, šalviu, rozdrobenú mozzarellu. Posypeme parmezánom, dochutíme čiernym korením a olivovým olejom.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.