Mrkvové rohlíčky
Lahodné mrkvánky na raňajky, alebo ako chutný dezert...

Použité suroviny
- 100 g masla
- 150 g hladkej múky
- 70 g nastrúhanej mrkve
- ¼ kávovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžica bieleho jogurtu
- džem, najlepšie slivkový, doporučujem zmiešať s rumom
- vajíčko na potretie
Postup prípravy
V miske zmiešame všetky suroviny okrem vajíčka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi tri hodiny odpočinúť v chladničke. Pred chladením doporučujem rozdeliť cesto na dve polovice, ktoré vyváľame na hrubšie kruhy, obalíme ich do fólie a až potom dáme chladiť. Cesto sa po vychladení bude lepšie spracovávať. Cesto po vychladení rozváľame na doske na tenšie kruhy, tie rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý kúsok dáme lyžičku džemu a zabalíme do tvaru rohlíčkov /rolujeme od širšej strany k cípu/. Rohlíčky dáme na plech pokrytý pečiacim papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C, cca 15 – 20 minút. Po upečení rohlíčky pocukrujeme. Pozor, rohlíčky nie sú sladké, ak preferujete sladšie pečivo, pridajte do cesta 1 - 2 lyžice práškového cukru.
Autor receptu a foto: Biľová Danka