logo

Mrkvové rohlíčky

Lahodné mrkvánky na raňajky, alebo ako chutný dezert...

Mrkvánky-mrkvové rohlíčky

Použité suroviny

-        100 g masla

-        150 g hladkej múky

-        70 g nastrúhanej mrkve

-        ¼ kávovej lyžičky prášku do pečiva

-        1 lyžica bieleho jogurtu

-        džem, najlepšie slivkový, doporučujem zmiešať s rumom

-        vajíčko na potretie

 

Postup prípravy

V miske zmiešame všetky suroviny okrem vajíčka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi tri hodiny odpočinúť v chladničke.  Pred chladením doporučujem rozdeliť cesto na dve polovice, ktoré vyváľame na hrubšie kruhy, obalíme ich do fólie a až potom dáme chladiť. Cesto sa po vychladení bude lepšie spracovávať. Cesto po vychladení rozváľame na doske na tenšie kruhy, tie rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý kúsok dáme lyžičku džemu a zabalíme do tvaru rohlíčkov /rolujeme od širšej strany k cípu/. Rohlíčky dáme na plech pokrytý pečiacim papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C, cca 15 – 20 minút. Po upečení rohlíčky pocukrujeme. Pozor, rohlíčky nie sú sladké, ak preferujete sladšie pečivo, pridajte do cesta 1 - 2 lyžice práškového cukru.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.