logo

Medovo – maslové rybacie filé s „cajun“ korením

Veľmi prispôsobivý recept, je možné takto pripraviť kura, prípadne karfiol. Servírujeme s obľúbenou prílohou, vhodný je aj biely chlebík.

Použité suroviny

-        rybacie filety z čerstvej ryby bez kože, prípadne mrazené file

-        1 lyžica olivového oleja

-        2 lyžice korenia „Cajun“

-        2 lyžice talianskeho korenia/ talianska zmes korenia

-        soľ, čierne korene, mletá červená sladká paprika

-        zelený hrášok

Omáčka

-        1 lyžica olivového oleja

-        2 lyžice masla

-        6 strúčikov cesnaku, pretlačeného

-        200 – 250 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

-        2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

-        3 lyžice medu

-        3 lyžice chilli oleja

 

Postup prípravy

Rybacie filety osušíme, zmiešame soľ, čierne korenie, papriku, cajun a talianske korenie, Touto zmesou posypeme rybacie filety, postriekame olejom. V malej miske zmiešame chilli olej s medom.

Na panvicu dáme olivový olej a maslo, a opečieme filety /cca 2 – 3 min z každej strany/. Vyberieme z panvice, znížime teplotu na minimum, pridáme cesnak, opekáme cca 1 minútu, potom deglazujeme vývarom, zvýšíme teplotu a miešame asi 2 minúty. Do omáčky pridáme filety, polejeme mixom chilli oleja a medu, nakoniec pridáme citrónovú šťavu, hrášok a prehrievame asi 3 minúty. Môžeme pridať čerstvú červenú papriku nakrájanú na drobno.

Ak máme mrazený hrášok, najprv ho narýchlo rozmrazíme v horúcej vode, potom okamžite dáme do vody s ľadom, aby sme zachovali farbu a štruktúru. Hrášok pridávame vždy pred koncom varenia.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.