logo

Pečený baklažán v „miso“ marináde

Baklažán v "miso marináde" predstavuje zaujímavú pochúťku s exotickou chuťou...

Pečený baklažán

Použité suroviny

-        2- 3 stredne veľké baklažány

-        Sezamové semienka

Marináda

-        4 lyžice miso pasty

-        3 lyžice medu

-        4 lyžice olivového oleja

-        2 lyžice sójovej omáčky

-        1 lyžica ryžového/jablčného/vínneho octu

-        Soľ

 

Postup prípravy

Predohrejme rúru na 210 C. Skombinujeme všetky ingrediencie na marinádu. Baklažán rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, potom každú polovicu na 3-4  dlhé mesiačiky. Baklažány zmiešame s marinádou. Jednu stranu mesiačika obalíme v sezamových semienkach a tie potom ukládáme na plech, sezamovou stranou hore. Zvyšok marinády si necháme na neskôr.

Pečieme 12-15 minút , baklažán otočíme sezamovou stranou dole, vrchnú časť potrieme zvyškom marinády a dopekáme 10 – 12 minút, až baklažán zmäkne a dostane zlatavo-hnedú farbu.

Servírujeme s ochuteným jogurtom, s tahini pastou prípadne s hummusom.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.