Pečený baklažán v „miso“ marináde
Baklažán v "miso marináde" predstavuje zaujímavú pochúťku s exotickou chuťou...

Použité suroviny
- 2- 3 stredne veľké baklažány
- Sezamové semienka
Marináda
- 4 lyžice miso pasty
- 3 lyžice medu
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového/jablčného/vínneho octu
- Soľ
Postup prípravy
Predohrejme rúru na 210 C. Skombinujeme všetky ingrediencie na marinádu. Baklažán rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, potom každú polovicu na 3-4 dlhé mesiačiky. Baklažány zmiešame s marinádou. Jednu stranu mesiačika obalíme v sezamových semienkach a tie potom ukládáme na plech, sezamovou stranou hore. Zvyšok marinády si necháme na neskôr.
Pečieme 12-15 minút , baklažán otočíme sezamovou stranou dole, vrchnú časť potrieme zvyškom marinády a dopekáme 10 – 12 minút, až baklažán zmäkne a dostane zlatavo-hnedú farbu.
Servírujeme s ochuteným jogurtom, s tahini pastou prípadne s hummusom.
Autor receptu a foto: Biľová Danka