Kuracie rezne obalené v lupienkoch z kukurice
Kuracie rezne trochu inak...

Použité suroviny
- Kuracie stehná bez kože, vykostené
- Kukuricové lupienky
- Cesnak – 4 strúčiky
- Dijonská horčica – 3 lyžice
- Kelímok bieleho jogurtu
- Soľ, čierne korenie, lyžička sušeného chilli alebo kajenského korenia
- Olivový olej
Postup prípravy
Kuracie stehná naklepeme, nakrájame na kúsky o veľkosti max 7 x 7 cm, osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom a dáme do marinády na minimálne dve hodiny. Na marinádu zmiešame jogurt, dijonskú horčicu, soľ, čierne korenie.
Kukuricové lupienky môžeme rozdrviť na menšie kúsky, zmiešame s mletým chilli. V tejto sypkej zmesi obaľujeme marinované kuracie mäsko.
Na pekáč dáme papier, posprejujeme olejom a postupne ukladáme obalené kuracie kúsky, ktoré na záver opäť posprejujeme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 cca 30 minút.
Pozor, aby kuracie kúsky neboli vedľa seba príliš natesno, inak by neboli dostatočne chrumkavé.
Na záver cca 5 minút pred dopečením môžeme rúru nastaviť na horúci vzduch. Je treba ale dávať pozor, lupienky rýchlo hnednú.
Podávame so sezónnym šalátom podľa fantázie, na obrázku je mix reďkoviek, ľadového šalátu a broskýň. Dip podľa chutí a nálady.
Autor receptu a foto: Biľová Danka