logo

Pikantný cícer

Cícer je významným zdrojom rastlinných bielkovín. Je obľúbenou strukovinou hlavne v stredomorí.

Pikantný cícer

Použité suroviny

  • Cícer v plechovke
  • Zaváraná červená paprika
  • Cibuľa
  • Pór – zelená časť cca 5 cm, nakrájaný
  •  Cesnak – 2 strúčiky
  •  Kari korenie 1 lyžica
  •  Kurkuma 1 lyžička
  • Štipľavá paprika čerstvá – koľko kto znesie
  • Lyžica paradajkového pretlaku
  •  Bylinky
  • Olivový olej

Môžeme servírovať s vajíčkom, mäskom,  alebo s mäkkým syrom a tvarohom.

 

Postup prípravy

Na oleji speníme cibuľu, nakrájanú štipľavú papriku, paradajkový pretlak, kari korenie a kurkumu. Po minúte pridáme omytý cícer, pór, cesnak, soľ, trochu vody a dusíme cca 5 minút, aby cícer vstrebal chute. Môžeme na záver dochutiť lyžičkou cukru. Máme hotovo, na tanieri podávame s prúžkami zaváranej červenej papriky, bylinkami, ozdobíme sezamovými semienkami alebo makom, prípadne smaženou cibuľkou.


Cícer na obrázku je servírovaný s morčacím mäskom, ktoré mi zvýšilo z obeda a s polotučným tvarohom. K štipľavým pokrmom sa obecne doporučuje servírovať tvaroh alebo jogurt, pretože to neutralizuje tráviaci systém po konzumácii resp. pri konzumácii pikantných jedál.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.