Zmes jedlých kvetov pre dekoráciu jedál
Jedlé kvietky predstavujú efektnú dekoráciu jedál pre každú príležitosť...

Jedlé kvietky predstavujú efektnú dekoráciu jedál pre každú príležitosť.
Pokiaľ nemáme možnosť pestovať doma jedlé kvety, môžeme si pripraviť zmes zo sušených kvetín, ktorú budeme môcť využiť aj v zimných mesiacoch.
Jedlé kvietky môžeme kúpiť buď v obchode s bylinkami, alebo si ich môžeme nazbierať a nasušiť sami.
Môžeme vytvoriť dve farebné kombinácie, ktoré podľa potreby je možné mixovať. Lístky je dobré pred servírovaním trošku nadrobiť a nechať pár celých lístkov, aby vynikli.
Môžeme ich použiť na mäso, na dezerty, perfektne vyniknú na akejkoľvek tekvici, špeciálne na hokkaidó.
Najväčšia námaha je s nevädzou pretože môžeme použiť iba modré okvetné lístky. Námaha sa však určite oplatí pretože nevädza dodá zmesi úžasný farebný náboj.
Tmavá červeno-modrá zmes
- Slez maurský
- Ruža stolistá
- Nevädza poľná - iba modré okvetné lístky
- Pivónia ružová kvet
- Topoľovka
- Jazmín kvety
- Levanduľa kvet
Svetlá žlto-modrá zmes
- Nechtík lekársky
- Nevädza poľná - iba modré okvetné lístky
- Slez maurský
- Pivónia ružová kvet
- Levanduľa kvet
Autorka článku a foto: Biľová Danka