Cuketové involtini s mozzarellou a šunkou
Veľmi rýchle, veľmi efektné a lahodné ľahké jedlo...

Použité suroviny
- cuketa
- mozzarella
- šunka nakrájaná na tenké plátky
- čerstvé bazalkové listy
- hrsť strúhanky, pri bezlepkovej variante použijeme kukuričnú strúhanku
- olivový olej
- pol hrste strúhaného parmezánu
- granulovaný cesnak - 1lyžička
- čierne korenie, soľ, bylinky podľa chuti
- špajle
Postup prípravy
Cuketu umyjeme, odkrojíme konce a škrabko, prípadne na mandolíne nakrájame na tenké pozdĺžne plátky. Na každý plátok dáme šunku, mozzarellu, lístok bazalky a zvinieme – vytvoríme involtini, ktoré napichneme po trochu kusoch na špajlu.
Urobíme si posýpku zo strúhanky, parmezánu, granulovaného cesnaku a nasekaných bylinek, tou veľmi zľahka posypeme involtini, osolíme, okořeníme a postriekame olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C po dobu cca 15 – 20 minút.
Takto pripravené involtini môžeme servírovať samotné ako rýchlu a chutnú večeru, prípadne s paradajkovou omáčkou.
Nespotrebovanú časť cukety môžeme nakrájať na polmesiačiky, posypať parmezánom, postriekať olejom a pridať na plech k involtini.
Autor receptu a foto: Biľová Danka