logo

Rýchly šalát z čerstvého špenátu

Šalát plný vitamínov...

šalát z čerstvého špenátu

     Použité suroviny

-        čerstvý špenát

-        brokolica

-        mrazený zelený hrášok

-        cesnak – 2 strúčiky

-        ghee – 1 lyžička

-        muškátový oriešok

-        soľ, čierne korenie

Postup prípravy

Na roztopenom ghee orestujeme cesnak, nakrájaný na plátky, pridáme umytý špenát  a veľmi krátko podusíme. Špenát osolíme a dochutíme čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Pred koncom dusenia pridáme na plátky nakrájanú brokolicu, ktorú necháme len prehriať, musí zostať pevná a chrumkavá, polosurová. Nakoniec pridáme zelený mrazený hrášok, hrniec so všetkými surovinami necháme prikrytý asi minútu. Na tanieri ozdobíme čerstvými špenátovými lístkami. Podávame okamžite. Šalát môžeme konzumovať k mäsu, alebo samotný ako ľahkú večeru.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.