Rýchly šalát z čerstvého špenátu
Šalát plný vitamínov...

Použité suroviny
- čerstvý špenát
- brokolica
- mrazený zelený hrášok
- cesnak – 2 strúčiky
- ghee – 1 lyžička
- muškátový oriešok
- soľ, čierne korenie
Postup prípravy
Na roztopenom ghee orestujeme cesnak, nakrájaný na plátky, pridáme umytý špenát a veľmi krátko podusíme. Špenát osolíme a dochutíme čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Pred koncom dusenia pridáme na plátky nakrájanú brokolicu, ktorú necháme len prehriať, musí zostať pevná a chrumkavá, polosurová. Nakoniec pridáme zelený mrazený hrášok, hrniec so všetkými surovinami necháme prikrytý asi minútu. Na tanieri ozdobíme čerstvými špenátovými lístkami. Podávame okamžite. Šalát môžeme konzumovať k mäsu, alebo samotný ako ľahkú večeru.
Autor receptu a foto: Biľová Danka